Alkmaar, 27 december 2013. De jaarwisseling is een feestelijk gebeuren. Om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de politie een aantal aandachtspunten: ga veilig om met vuurwerk en steek het alleen af op oudejaarsdag, geef inbrekers geen kans en doe aangifte van eventuele vernielingen, liefst digitaal.

Anne Marie Feije, algemeen commandant van de politie in Noord-Holland tijdens de jaarwisseling: "Elk jaar weer krijgen we meldingen binnen van mensen die gewond raken bij het afsteken van vuurwerk. Daarom blijft het belangrijk om kinderen en ook volwassenen preventief te waarschuwen voor de gevaren van (illegaal) vuurwerk en het juiste gebruik ervan." Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op dinsdag 31 december van 10.00 tot 2.00 uur 's nachts. Daarbuiten levert het een boete van 100 euro op of, voor jongeren onder de 18 jaar, een taakstraf van bureau HALT.

Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er kan dus een weigeraar tussen zitten of een blindganger. Deze bommen zijn levensgevaarlijk en kunnen leiden tot ernstig lichamelijk letsel. De harde knallen kunnen ook nog tot blijvende gehoorschade leiden. Bij het aantreffen van illegaal vuurwerk treedt de politie hard op.

Behalve op vuurwerk let de politie deze dagen ook extra op woninginbrekers. Anne Marie Feije: 'Aan het einde en begin van het jaar ziet de politie vaak een stijging van het aantal inbraken. De politie surveilleert daarom extra tijdens deze donkere dagen, opvallend en onopvallend. Ook is er een speciaal woninginbrakenteam dat alle inbraken analyseert. Daarnaast bezoekt dit team notoire inbrekers en bekende veelplegers en (potentiële) daders.'

Wie overlast ervaart, getuige is van vernieling of illegaal vuurwerk tegenkomt,wordt aangeraden contact met de politie op te nemen via 0900-8844 en bij heterdaad 112.

Pin It
Bekeken: 1075x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/