Alkmaar, 23 december 2013. Negen maanden na de oprichting van Stichting Prilleven de tijd daar. Rond Kerst krijgen tien gezinnen een kasteel. Dat kasteel gaan de ontvangers nauwgezet beoordelen op uiterlijk en inhoud en de stichting van feedback voorzien. voor het uiteindelijke doel; de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kinderen een hart onder de riem steken tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje of prille prinsesje. Als iedereen tevreden is, staan er 300 Kasteeltjes gereed voor ouders die een emotioneel zware tijd doorstaan met blijdschap over de geboorte, maar ook onzekerheid over complicaties, een gevoel van onmacht, en vraagstukken zoals hoe de omgeving op de hoogte te houden en wat te doen met geboortekaartjes.

Stichting Prilleven ontwikkelde speciaal voor de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes een alternatief kraamcadeau in de vorm van een kasteel met daarin handige producten en nuttige informatie. De afgelopen tijd zijn ze druk geweest met fondsen werven, donateurs vinden en sponsoren interesseren. Nu, negen maanden na de oprichting, kunnen er 300 Kasteeltjes gevuld worden en is het tijd om te testen. Een mooi moment voor oprichtster Bertine Brookhuis, zelf moeder van een twee maanden te vroeg geboren zoon.

In een kasteeltje zit een knuffel voor de kleine die op 60 graden gewassen kan worden. Er zit handcrème in om uitdroging door het vele ontsmetten van de handen tegen te gaan. Simpel idee, maar denk er maar aan. Er zitten oordopjes en een oogmasker in, omdat het in een ziekenhuis nooit helemaal stil en nooit helemaal donker is. Er zit een stressdoktertje in om naar hartenlust fijn te knijpen of te zoenen. Natuurlijk zit er een brochure in met onmisbare informatie. En dit is slechts een greep uit het interieur.

In het eerste kwartaal van 2014 zullen de eerste 300 Kasteeltjes uitgedeeld worden. De hoop is daarna te groeien en meer en meer ziekenhuizen en ouders te bereiken.

Pin It
Bekeken: 1391x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/