Alkmaar, 23 december 2013. In navolging van de successen in 2013, gaat de Hoornse Vaart in januari weer van start met het project 'Swimming Obese'. Gedurende twaalf weken worden deelnemers intensief begeleid op het gebied van bewegen en gezonde voeding, zowel individueel als in groepsverband. De deelnemers gaan naast zwemmen ook fitnessen, aquajoggen, aquarobic, wandelen en fietsen. Doel is het kwijtraken van zoveel mogelijk overtollige kilo's lichaamsgewicht, het aanleren van een gezonde leefstijl en het verbeteren van de conditie.

In de afgelopen dertig jaar is het percentage mensen met overgewicht in Nederland sterk toegenomen. Voor hen zijn activiteiten in het water gemakkelijker dan ter land, gewrichten worden immers minder belast. Aansluitend bij het gezondheidsbeleid 'Alkmaar Actief', startte de Hoornse Vaart daarom in 2013 dit intensieve programma, onder andere in samenwerking met een gewichtsconsulent en vitaliteitscoach.  Door (bijna) dagelijks te sporten en kennis op te doen over een gezond voedingspatroon kan een nieuwe leefstijl aangenomen worden dat achteraf voortgezet kan worden. En met succes, deelnemers gaven aan lekkerder in hun vel te zitten en bereikten een aanzienlijke vooruitgang in hun conditie. Daarnaast verloren zij tot meer dan 10 kilo lichaamsgewicht.

Het programma is gericht op volwassenen en start bij voldoende belangstelling op 27 januari. De kosten zijn afhankelijk van de zorgverzekering. Wie interesse heeft en meer informatie wil kan vrijblijvend zaterdag 18 januari van 9.30 tot 10.30 uur of van 11.00 tot 12.00 uur langskomen tijdens een voorlichtingsochtend. Aanmelden hiervoor kan bij de receptie van zwembad de Hoornse Vaart.

Pin It
Bekeken: 1166x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/