Alkmaar, 22 december 2013. Kerst en Oud & Nieuw komen eraan. Traditioneel dagen van gezelligheid waarbij het ene deel van Nederland op bezoek gaat bij het andere deel. Daardoor zijn het ook dagen waarop traditioneel veel huizen onbeheerd achter worden gelaten en inbrekers meer mogelijkheid krijgen hun slag te slaan. De politie waarschuwt dan ook en dringt erop aan om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals goed hang- en sluitwerk, licht dat het onopgemerkt blijven bemoeilijkt en eventueel afspraken te maken met buren voor sociale controle.

De meeste inbrekers zijn op zoek naar huizen waar zij snel en met zo weinig mogelijk risico in kunnen breken. Uit onderzoek blijken inbrekers een duidelijke voorkeur te hebben voor drie verschillende methoden: ramen en deuren worden opengebroken of ramen worden ingegooid, een cilinderslot wordt gebroken, of een slot open wordt 'geflipperd'. Het verbreken van sloten gebeurt vaak bij ouder materiaal. Bij het flipperen wordt met een plastic pasje de dagschoot weggedrukt van een deur die niet op het nachtslot zit. Wie gratis preventieadvies zoekt kan bij PKVW-bedrijven terecht, of de website Politiekeurmerk.nl.

De politie ziet het houden van verkeerscontroles als waardevol middel in de strijd tegen criminaliteit. Door de inzet van ANPR-auto's met kentekenherkenning kunnen bekenden van de politie er eerder worden uitgepikt. Naast onaangekondigde verkeerscontroles surveilleert de politie in de donkere uren extra, vaak ook onopvallend. Ook maakt de politiehelikopter vaker surveillancevluchten.' De meeste invloed op een veilige buurt zijn bewoners die een oogje in het zeil houden. Als iemand in de straat die er niet thuishoort en verdacht gedrag vertoont, kan men diegene met een simpel 'hallo' aanspreken of 112 bellen. Criminelen houden niet van een sociale buurt.

Als extra geheugensteuntje heeft de politie dit weekend informatieborden op de belangrijkste toegangswegen naar en rond Alkmaar geplaatst. Op de borden staat de tekst 'Maak van de komende dagen feestdagen, sluit uw woning goed af' en 'Let op, dynamische controle in verband met woninginbraken.'

Pin It
Bekeken: 861x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/