Alkmaar, 20 december 2013. Donderdag kreeg burgemeester Bruinooge het eerste exemplaar van de nieuwe wijkkrant Alkmaarzuid.nl aangeboden. De krant is gemaakt door kinderen van openbare basisschool De Fontein. Alle zes jonge redactieleden kwamen speciaal naar het stadhuis om de burgemeester het eerste exemplaar te overhandigen. Burgemeester Bruinooge prees de kinderen om hun journalistieke werk: “Dankzij de verhalen in de wijkkrant leren de mensen uit Overdie en Kooimeer elkaar beter kennen. De kinderen verbinden wijken met elkaar, dat is mooi om te zien. Bovendien is het ontzettend knap gedaan.”

De zes jonge redacteurs schreven en fotografeerden zelf de volledige inhoud van de wijkkrant Alkmaarzuid.nl. Hiervoor zijn ze de straat opgegaan, en interviewden ze diverse mensen uit Alkmaar Zuid. De krant heeft een oplage van 7500 stuks, en valt binnenkort op de mat bij de huishoudens in Overdie en Kooimeer. De krant is gestart op initiatief van basisschool De Fontein, met ondersteuning van de wijkraden van Overdie en Kooimeer. De internetversie moet spoedig gereed zijn.

20131220 wijkkrant alkmaarzuid

Pin It
Bekeken: 1154x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/