Alkmaar, 17 december 2013. Vrijdag 13 december was wethouder Mirjam Hamberg (SP) aanwezig tijdens de Paarse Vrijdag op het Jan Arentsz in Alkmaar. Leerlingen van de middelbare school gingen deze dag in het paars naar school omdat zij meedoen aan de 'Paarse Vrijdag', de landelijke scholierendag tegen homohaat. Lieke Stam en Kimberley Snip uit havo 5 organiseerden een passend programma waarbij met alle havo-5 leerlingen de boodschap van de Paarse Vrijdag werd gedeeld door middel van een presentatie en discussie.

Jan Arentsz is de eerste school in Alkmaar die dit jaar voor de tweede keer meedoet. Een initiatief waar de wethouder Hamberg erg enthousiast over is: "Het is mooi om te zien hoe leerlingen zelf de aandacht hebben gegeven aan de Paarse Vrijdag en hier een speciaal programma voor hebben gemaakt, een voorbeeld voor andere middelbare scholen!".

Paarse Vrijdag is over komen waaien uit Amerika en is sinds vier jaar ook in Nederland een actiedag voor middelbare scholen. Paarse Vrijdag valt altijd op de eerste vrijdag in de week na Sinterklaas. De dag wordt landelijk ondersteund door het COC, de belangenvereniging voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) en koplopergemeenten op het gebied van homo-emancipatie zoals Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1117x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/