Alkmaar, 14 december 2013. Zondag reist AZ af naar Almelo. In het Polman stadion is Heracles de tegenstander. De AZ-selectie is nog maar net terug uit Griekenland of het vertrekt zaterdag al richting Almelo. Volgens trainer Dick Advocaat nodig om de focus goed om het treffen van zondag te krijgen. Focus die tot de laatste minuut nodig is. Tijdens de wedstrijd met PAOK Saloniki kwam een jong AZ goed voor de dag. Helaas kreeg het in de laatste minuut nog een goal tegen en speelde het gelijk. Ook vorig weekend, in het duel met FC Twente, kregen de Alkmaarders een doelpunt tegen in de laatste minuut. De wedstrijd ging verloren en dat betekende dat er al sinds 2 november geen competitie wedstrijd meer is gewonnen. Heracles kent een moeizaam seizoen. Winst in De Kuip werd vervolgd met drie nederlagen en een gelijkspel. Vorig weekend wist de ploeg van trainer Jan de Jonge echter wel te winnen van Roda JC.

Vorig seizoen won AZ in Almelo. In het tot dan toe moeizaam verlopen seizoen, kwam AZ snel op 0-2. Een rode kaart van Lam zorgde er voor dat Heracles terug in de wedstrijd kon komen. Op karakter wonnen de Alkmaarders toen alsnog. Het duel van aankomende zondag heeft een speciaal tintje voor Mikhail Rosheuvel. Hij speelt op dit moment bij Heracles Almelo en wordt gehuurd van AZ. De aftrap van deze wedstrijd is om 14:30 uur en hij staat onder leiding van Serdar Gözübüyük.

Bekeken: 1176x