Alkmaar, 13 december 2013. Het eerste mannenteam van Alvoco liep in eigen huis tegen zichzelf aan. In de eerste set waren ze Croonenburg 2 uit Castricum nog de baas maar daarna begon het verval. Het team van trainer/coach/spelverdeler Philippos Kloukas ging pas in de vierde set weer van zijn eigen kracht uit en won prompt, met een spannende vijfde set als gevolg, maar aan het eind wisten de Castricummers net het verschil te maken, waardoor de einduitslag 2 - 3 werd.

Alvoco begon vol overgave aan het thuisduel maar Croonenburg was toch sterker. Halverwege de eerste set wist Alvoco de stand weer gelijk te trekken met betere aanvallen (14-14). Pas in het slot was Alvoco net iets slimmer: 25 - 23. In de tweede set begon Croonenburg het spelletje van Alvoco door te krijgen en zette een stevig blok op. Dat leverde frustratie bij Alvoco op en de mannen begonnen tegen zichzelf te spelen. Croonenburg profiteerde optimaal. Een wissel leverde niet het gewenste resultaat op en Alvoco zakte verder weg: 11 - 25. In het derde bedrijf voerde coach Kloukas nog meer wisselingen door om een schok te creëren. Alvoco startte weer goed maar de bezoekers wisten toch weer een gat slaan, dat alleen maar verder uitgebouwd werd: 13 - 25.

In de vierde set volgde een ommekeer. De vaste basis werd min of meer hersteld en dat leverde resultaten op. De motivatie was weer helemaal terug. Het verschil werd in het slot van de set gemaakt (25 - 19) met als gevolg een vijfde set. Alvoco kwam hierin op een ruime voorsprong maar Croonenburg wist toch weer gelijk te trekken (7-7). Daarna was de partij in balans tot 11 - 11. Daarna wist Croonenburg de sterke aanval van Alvoco weer te ontregelen en pakte het de laatste set met 12 - 15.

Alvoco staat door dit resultaat op de zevende plek en is daarmee een goede middenmoter. De volgende wedstrijd is tegen Madjoe 2 op vrijdag 20 december in Enkhuizen.

Bekeken: 1099x