Alkmaar, 3 december 2013. Op televisie ziet het er allemaal gaaf uit: achtervolgingen op inbrekers, overvallers en ander geboefte. Deels gefilmd vanuit helikopters en als het even meezit met beelden waarop oranje gekleurde mensfiguren wegrennen, warmte uitstralende auto's te zien zijn en dergelijke. De beelden kwamen doorgaans van verre, maar sinds 2010 heeft de Nederlandse politie zeven helikopters met deze speciale camera's. Daarvan wordt er eentje in Alkmaar ingezet, en dan wordt het hier allemaal toch even anders. De wachters van de lucht worden sinds dit jaar veel vaker ingezet ook nog. De inmiddels gefuseerde politie heeft het beleid gericht op 'high impact crimes' aangepast, waardoor inbraken en overvallen er nu ook onder vallen, en dat betekent meer gebruik van de heli's. Dan is televisie kijken toch een heel andere beleving dan meemaken hoe de politie nou aan dat filmmateriaal komt. Dat blijkt wel uit de tips die regionale en lokale media ontvangen gedurende de nacht of de volgende dag, en het beklag dat 's nachts bij de politie terecht komt. De heli mag dan op een kilometer hoogte hangen, er komt evengoed nog heel veel herrie vanaf, die menigeen uit de slaap houdt.

En wat levert die herrie dan op? Van de 172 aanvragen (tot 26 november) voor luchtassistentie in Noord-Holland werd 137 keer uitgerukt. De inzet heeft in 17 van de gevallen ook echt resultaat opgeleverd.

 

Pin It
Bekeken: 1027x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/