Alkmaar, 02 december 2013. Afgelopen zondag is Judolerares Eveline Boersma - Beentjes van Sportinstituut Tom van der Kolk geslaagd voor haar 5e dan judo. Zij deed haar examen in twee delen. Het eerste deel met 3 kata's voerde ze eind juni van dit jaar, met succes uit. Zondag demonstreerde ze haar werp- en controle technieken op de grond en de laatste kata's. Samen met haar partners Loan Vu en Angelo Kinket voerde zij de technieken goed uit.

Een kata is een individuele stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen, uitgevoerd tegen denkbeeldige tegenstanders. Het voornaamste doel van een kata is om deze technieken veel te oefenen en hierbij te streven naar een perfecte uitvoering. Verder leert men een goede houding en balans door het uitvoeren van kata.

Trainster/coach Boersma Beentjes van Sportinstituut Tom van der Kolk, is op haar 16e jaar begonnen met judo en behaalde haar zwarte band in februari 1982. Na ruim 19 jaar de 4e dan te hebben gedragen is de Alkmaarse, door een jaar intensief trainen o.l.v. Joop Pauel (7e dan), een van de weinige vrouwen in Nederland die in het bezit is van een 5e dan judo.

Inmiddels geeft zij ruim 32 jaar les en geeft dagelijks haar kennis door aan haar leerlingen. Na de verplichte zes jaar wachttijd, is de 6e dan judo, en een rood wit geblokte band, een van de volgende uitdagingen.

20131202--Eveline-Boersma---Beentjes

Pin It
Bekeken: 1791x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/