Alkmaar, 2 december 2013. De gemeente Alkmaar doet verwoede pogingen om een nachtdienstregeling bij de NS los te krijgen maar krijgt voorlopig geen medewerking. De gemeenten langs de 'Zaanlijn' zien het niet zitten en ook de Provincie geeft niet thuis. De NS is erg terughoudend omdat het hen geen geld oplevert, maar juist 1 miljoen euro per jaar zou gaan kosten aan exploitatie. Die kosten zou Alkmaar dus moeten dragen. De enige optie om 's nachts toch verbonden te zijn met het zuiden, lijkt letterlijk en figuurlijk via Haarlem te lopen. De gemeente Haarlem zou mogelijk nog willen lobbyen voor een nachtnet op het traject Amsterdam-Haarlem. Het Alkmaars college wil Haarlem nu benaderen om te kijken of het dit inderdaad nog overweegt en of Alkmaar dan kan aanhaken.

Er is nog steeds wel breed draagvlak voor het Programma Hoogfrequent Spoor, waardoor er op de langere termijn overdag om de 10 minuten treinen rijden op het traject tussen Alkmaar en Amsterdam.

 

Pin It
Bekeken: 1370x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/