Alkmaar, 29 november 2013. Tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag bleek al snel dat de horecaondernemers in Alkmaar en hun belangenbehartiger Horeca Nederland niet blij zijn met de de voorgenomen wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De wijziging biedt buurthuizen en sportkantines meer ruimte om feesten en partijen te kunnen faciliteren. 

De reden voor de mogelijke wijziging is de stopzetting of sterke inkrimping van de subsidie. Buurthuizen en sportkantines moeten in de toekomst meer zelf ondernemen en op eigen financiële benen staan. Buurthuizen die niet levensvatbaar blijken zullen de deuren moeten sluiten. De mogelijkheden voor de commerciële exploitatie worden daarom via deze wijziging aangereikt.

De Alkmaarse horeca ziet het vooral als oneerlijke concurrentie. Belangenbehartiger horeca Nederland stuurde advocate Sabine Bonet, die met gerechtelijke stappen dreigde, en consulent Ben Tap naar Alkmaar ter ondersteuning. Arie van Westerop sprak met hen. De interviews zijn -hier- te beluisteren. Op 16 december gaat de raad beslissen.

Pin It
Bekeken: 1429x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/