Heerhugowaard, 29 november 2013. Uitverkochte workshops en lovende reacties van deelnemers; Route 65, de culturele route voor 65-plussers van Cool Kunst en Cultuur, is een enorm succes gebleken. Honderden 65-plussers uit Heerhugowaard en verre omstreken hebben in november genoten van alle activiteiten van Route 65, die deze eerste maand in het teken stonden van het thema 'Frankrijk'. "Wij gaan Middenwaard in en een nieuwe trend zetten", riepen de dames die in de workshop 'Mode maken à la Coco Chanel' zelf hoedjes hadden gemaakt. Van de workshop 'Franse chansons zingen' moest zelfs een extra workshop worden ingepland, en ook de introductiebijeenkomst met kaas- en wijnproeverij werd twee keer gehouden door het overweldigende aantal geïnteresseerden.

De reacties van de ouderen waren lovend, in de evaluatie werden veel negens en tienen uitgedeeld door de deelnemers. Het initiatief van Cool werd enorm gewaardeerd, "fijn dat er iets voor ouderen wordt georganiseerd", was een veelgehoorde opmerking. Route 65 bleek ook een belangrijk sociaal aspect te hebben; vele deelnemers genoten ook vooral van de ontmoeting met leeftijdsgenoten en andere liefhebbers en bleven vaak nog lang nababbelen in Café Cool.

Cool Kunst en Cultuur heeft het project Route 65 in samenwerking met diverse ouderenorganisaties ontwikkeld om ouderen te motiveren actief aan de gang te gaan met cultuur, vanuit de gedachte dat cultuur en het (her)ontdekken van talenten mensen vitaal en dus gelukkiger maakt. Het overweldigende succes van de eerste culturele route laat zien dat er een grote behoefte bestaat onder deze doelgroep voor culturele activiteiten. Cool gaat dan ook een vervolg geven aan het project; in de maanden februari en april volgt er opnieuw een culturele route, dit keer met de thema's Spanje (februari) en Verenigde Staten (april).

Foto: introductiebijeenkomst Route 65, 'Frankrijk'.

20131129 cool route 65

Pin It
Bekeken: 1261x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/