Alkmaar, 24 november 2013. Gilde Alkmaar heeft een nieuwe voorzitter: Lucas Zimmerman. De 62-jarige inwoner Alkmaarder neemt het stokje over van Jan Hendriks. Hij is tot op heden werkzaam geweest bij woningcorporaties in Amsterdam, Alkmaar en Aalsmeer in diverse functies, waarin zijn opleiding bouwkunde van pas komt. Hij woont met vrouw en drie kinderen al ruim 20 jaar in Alkmaar en is er actief bij de Fietsersbond, een buurtorganisatie en de Historische Vereniging Alkmaar. Jan Hendriks was sinds april interim-voorzitter. Nu er een waardige opvolger is gevonden, doet Hendriks een stapje terug. Als gewoon bestuurslid zal hij zich projectmatig voor Gilde blijven inzetten.

Gilde Nederland is een overkoepelend orgaan voor vrijwilligers die na of naast hun loopbaan lokaal actief maatschappelijk betrokken willen zijn. Gilde Alkmaar, opgericht in 1991, biedt begeleide stadswandelingen en fietstochten, praktische taalhulp aan anderstaligen (SamenSpraak) en deskundige ondersteuning voor leerlingen die de overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs moeilijk vinden. Coach4You is al jaren een succes. Er zijn vergevorderde plannen om deze dienst uit te breiden naar omliggende plaatsen: Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Noord- en Zuid-Scharwoude.

De methodiek van werken van Coach4you is uniek, de coaches komen namelijk aan huis. Dit heeft het voordeel dat de ouders/ verzorgers actief betrokken worden. Zo ontstaat een goede vertrouwensband en worden coaches in veel gevallen uitgenodigd om bijvoorbeeld tien-minutengesprekken op school bij te wonen. Daarnaast onderhouden de coaches nauw contact met die scholen.

Op de site van Gilde Alkmaar is meer informatie te vinden.

Pin It
Bekeken: 1717x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/