Alkmaar, 23 november 2013. Aangevoerd per boot, met een vrachtwagen door de stad vervoerd en met een 500-tons kraan op de juiste plek gezet (hier te zien in een video). De vier nieuwe operatiekamers van het Medisch Centrum Alkmaar zijn inmiddels zo goed als klaar en afgelopen vrijdag was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen. Wat het eerst opvalt is dat het MCA gekozen heeft voor unitbouw. Een kant-en-klaar concept dat snelle bouw en, niet onbelangrijk met de toekomst in het achterhoofd, verplaatsing en hergebruik mogelijk maakt. Het zo onstane nieuwe OK-complex staat op een stalen constructie en is aan het al bestaande gebouw gekoppeld.

Wie bij unitbouw denkt aan de bekende noodgebouwen en portacabins komt bedrogen uit. In grote lijnen is het systeem dan wel hetzelfde, maar in de operatiekamers is geen enkele aanwijzing te vinden dat het om een 'bouwpakket' gaat. De nieuwe OK's zijn modern, ruim opgezet en beschikken over de nieuwste technieken. Hierna zal de renovatie van zes van de huidige operatiekamers van start gaan. De verwachting is dat de nieuw- en verbouw in het voorjaar van 2014 is afgerond.

 

Pin It
Bekeken: 5301x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/