Alkmaar, 17 november 2013. Het college van burgemeester en wethouders heeft uitslag van een onderzoek naar de verkeerssituatie op de Wageweg. De raad had hiernaar gevraagd, met het idee om de rijrichting om te keren. Uit het rapport komt naar voren dat deze maatregel nauwelijks voordelen zal opleveren voor het verkeer in de binnenstad, maar wel veel zou kosten. Het zou er bovendienvoor zorgen dat Overstad slechter bereikbaar wordt en verkeerspunten elders in de binnenstad zwaarder belast worden. Het omkeren zal vooral de kruising Geestersingel - Helderseweg en de Friesebrug zwaarder belasten. De brug leent zich er niet goed voor.

Dat is niet alleen vervelend voor gewone verkeer, maar ook voor het busvervoer en vertragingen worden door Connexxion doorberekend. Mogelijke extra kosten waren een belangrijk discussiepunt in de overweging tweerichtingsverkeer op de Kanaalkade te herinvoeren. Daarnaast zijn bewoners in de omgeving van de Wageweg in het algemeen tevreden over de huidige situatie. De ondernemers van Overstad zien alleen heil in een herinvoeren van tweerichtingsverkeer op de Wagenweg, de situatie zoals die ooit was dus, maar die mogelijkheid wordt pas weer beschikbaar met een nieuw coalitieakkoord.

Pin It
Bekeken: 1236x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/