Bergen, 30 oktober 2013. Zondag 10 november 2013 vindt de derde editie plaats van de Slow Foodmarkt in Bergen. Rond de Ruïnekerk zullen producenten van lekker, puur en eerlijk eten hun heerlijke seizoensproducten aanbieden. Op de voorgaande edities presenteerden zich onder andere Slow Food-producenten van ambachtelijk brood, lokale wijn en speciale kaas. Deelnemers van dit jaar zijn onder andere: Molen De Gouden Engel, Puur&Pittig: olie en azijn, Achie's Biokazen, Eerlijk & Heerlijk en Happy Herbi. Het zijn allemaal mensen die met hart en ziel iedere dag puur en eerlijk eten maken en verkopen. Afgaand op de bezoekersaantallen wordt deze markt door het publiek zeer gewaardeerd. De voorjaarsmarkt in mei dit jaar trok zo'n 1.000 bezoekers. Er is ook een kraam van Slow Food Westfriesland waar kinderen speculaas kunnen proeven en pompoen snijden. De markt is open van 12.30 tot 17.30 uur.

Jaarlijks organiseert Slow Food Westfriesland, net als andere regionale Slow Food afdelingen in Nederland, allerlei activiteiten zoals kookworkshops, diners, proeverijen en excursies. Ook de Slow Foodmarkt in Bergen is een mooi voorbeeld van een terugkerende activiteit. Het idee achter de markt in Bergen is om Slow Food-producenten en (Slow Food) consumenten dichter bij elkaar te brengen zodat ze elkaar beter leren kennen.

Wie de Slow Food gedachte aanspreekt kan lid worden voor 60 euro per jaar, en op de hoogte gehouden worden via de Slow Food nieuwsbrief van het laatste Slow Food nieuws en alle activiteiten. Er komt ook vier keer per jaar een Slow Food Magazine uit en leden krijgen korting op allerlei activiteiten. Op de website van Slow Food is alle informatie over de organisatie en het lidmaatschap te vinden.

Pin It
Bekeken: 1964x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/