Volgens NVM zijn de huizenprijzen in Alkmaar-stad vorig kwartaal met 8,2% gestegen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam voor heel 2016 uit 10%. Tegelijkertijd is de keuze binnen iemands budget van zeven huizen gedaald naar drie. Woningen gaan nu als warme broodjes over de toonbank, en soms boven de vraagprijs. Werd eerst nog gekeken naar hoe lang een woning te koop staat, nu wil men weten hoeveel kijkers er al zijn geweest. Een behoorlijke invloed daarbij is overstroming vanuit Amsterdam en Haarlem.

Volgens Trouw baart de ontwikkeling Johan Groen, voorzitter van NVB Bouw, zorgen. De provincie en de gemeente zouden te weinig rekening houden met de toestroom vanuit de Randstad en vanuit de krapte kan een 'bubble' ontstaan. Bergens wethouder Peter van Huissteden, namens de Provincie verantwoordelijk voor het Regionale Actieprogramma Wonen in Alkmaar & Omstreken, denkt dat dit wel los zal lopen. Volgens hem loopt de bouw redelijk in pas met de vraag. "Momenteel liggen er nog plannen voor de bouw van 10.000 woningen in de regio. Begin daar maar eerst aan, zeg ik tegen ontwikkelaars," vertelt hij Trouw. (foto: Bing)

Pin It
Bekeken: 4848x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/