Alkmaar, 4 oktober 2013. Al lange tijd probeert Alkmaar zich als hoofdstad van Noord-Holland beter te positioneren door naast hoger onderwijs ook onderwijs op universitair niveau te gaan bieden, maar Alkmaar heeft, net als diverse andere gemeenten, het nog niet voor elkaar gekregen om faculteiten te bemachtigen. Burgemeester en wethouders hebben nu het Amsterdam Center for Business Analytics van het VU Amsterdam gevraagd om drie scenario's waarin wordt uitgewerkt hoe data science de innovatie in Alkmaar kan bevorderen. Het doel is het opzetten van een Kennis- en Innovatiecentrum Data Science voor onderzoek en onderwijs, in samenwerking met bedrijven, instellingen en overheden in de regio.

Data science (big data en analytics) wordt gezien als een stimulans voor economische groei, soms zelfs vergeleken met dezelfde impact die ‘het internet’ heeft gehad. Rond het Kennis- en Innovatiecentrum kan een ecosysteem worden ontwikkeld dat economische groei en ontwikkeling stimuleert. Huisvesting is mogelijk in de inspirerende kantooromgeving van de Telefooncentrale. Er wordt een voorlopige investering gedaan van 18.000 euro.

Pin It
Bekeken: 1514x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/