Op donderdag 6 april geeft Reno Raaijmakers een lezing over Romanovs & Revolutie. Het is een inleiding op de tentoonstelling, 1917 Romanovs & Revolutie - Het einde van een monarchie, die tot en met 17 september te zien is in de Hermitage in Amsterdam. Honderd jaar na het uitbreken van de Oktoberrevolutie vertelt de tentoonstelling het aangrijpende verhaal van Nicolaas II en Alexandra, de laatste tsaar en tsarina van Rusland.

Het verhaal begint in het mondaine Sint Petersburg van de 19de eeuw. Een tragedie ontvouwt zich waarbij de tsaar van zijn omgeving vervreemd raakt en de politieke controle verliest. Op 2 maart 1917 abdiceerde Nicolaas II om vervolgens onder huisarrest te worden geplaatst. Na de machtsovername door de communisten werden de tsaar en zijn gezin uiteindelijk naar Jekaterinaburg overgebracht, waar ze op brute wijze werden geëxecuteerd. Een verschrikkelijk einde voor de Romanov-dynastie die het Russische Rijk meer dan 300 jaar had bestuurd.

Reno Raaijmakers (1975) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn cultureel bureau Amsterdam City Walks organiseert hij lezingen, rondleidingen, cursussen en reizen. Daarbij is hij als spreker verbonden aan de Hermitage Amsterdam.

De lezing duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De toegang bedraagt € 6 en voor biebleden € 5. Reserveren kan via bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice (betalen met pin).

Pin It
Bekeken: 2783x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/