Alkmaar, 18 september 2013. In een huis aan de Zandkreek werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een melding binnen van de buren dat er water door de muren kwam. Toen agenten kwamen kijken bleek de gevel van het naastgelegen huis helemaal nat te zijn. De agenten gingen het huis binnen en troffen op zolder een hennepkwekerij. Het is onbekend of de bewoner thuis was of dat zij binnen moesten breken. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de bewoner van het pand. De kwekerij is inmiddels ontruimd.

De politie wijst erop dat hennepteelt niet alleen een misdrijf is, maar ook zeker geen garantie voor snel geld. Veel mensen komen juist (verder) in de financiële problemen. En hennepkwekerijen kunnen levensgevaarlijk zijn. De kans op brand, wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is groot. Dikwijls zijn voorzieningen onveilig aangelegd. En omdat er regelmatig illegaal stroom wordt afgetapt vanwege de hoge kosten, wordt de meterkast omzeild en slaan er dus geen stoppen door als het mis gaat. Jaarlijks breekt er zo'n 700 keer brand in kwekerijen. Dan zijn er ook nog de risico's verbonden aan het gebruik van groei- en bestrijdingsmiddelen. De sproei-installaties geven risico op legionella. Daarnaast kan er, schimmelvorming ontstaan en rot het pand. Dit kan de waarde drastisch verlagen. En teelt en handel is steeds vaker in handen van zware georganiseerde misdaad. De veiligheid en het leefklimaat in de hele buurt gaat dus achteruit.

Pin It
Bekeken: 1889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/