Alkmaar, 17 september 2013. De bibliotheek in het centrum is verbouwd en helemaal opnieuw ingericht. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september is er een feestelijk Open Huis. Er is voor jong en oud een zeer gevarieerd programma op het podium, in het Medialab, het GreenPoint, aan de TaalTafel  en in de diverse 'werelden'. Zaterdag om 17.00 uur gaat het Open Huis van start met optredens van Artiance. Daarna zijn er voordrachten van het Dichtersgilde is er meerstemmige wereldmuziek van het koor Tadam. Zaterdag treden het Alkmaars Prachtkoor op en Bertje Doperwtje met zijn speciale Bieblied. De allerjongste kinderen kunnen het muzikale en interactieve dierenavontuur "Bijt ie in zijn bil" meemaken. Kinderen kunnen zich gedurende de hele dag laten schminken en zich verkleden met kostuums uit de verkleedkist.

Het hele weekend zijn er in het nieuwe Medialab digitale activiteiten, waaronder een filmwedstrijd, een Xbox Kinect danswedstrijd voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, en een Angry Birds wedstrijd voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Er is ook een workshop online muziek en een DJ demonstratie. Daarnaast zet FabLab zijn container met hypermoderne technologie, waaronder de 3D-printer, voor de deur.

De officiële opening is vrijdag om 15.30 uur. NOS verslaggeefster Margriet Brandsma zal de gelegenheid opluisteren met haar "Blik op de Bieb". Voor nieuwe én bestaande leden heeft Bibliotheek Kennemerwaard een jaar lang maandelijks aanbiedingen in petto, te vinden in een folder. Iedereen die tijdens het Open Huis lid wordt krijgt een gratis bioscoopkaartje te besteden bij JT Bioscopen in Alkmaar en Heerhugowaard.

Het volledige overzicht van het programma is te vinden op de website van Bibliotheek Kennemerwaard.

Pin It
Bekeken: 1304x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/