De kaarten zijn geschud, de stemmen zijn geteld. In de gemeente Alkmaar was het opkomstpercentage hoog, namelijk 81,9 % van de 82.901 kiesgerechtigden.

Na een spannende verkiezingsstrijd is de voorlopige uitslag bekend. De VVD heeft een klein percentage moeten inleveren in vergelijking met 2012 maar blijft de grootste partij met 22,2% van de stemmen. Daarna volgt D66, die 5% meer stemmen kreeg dan de laatste keer dat we mochten kiezen, namelijk 13,8%. GroenLinks boekte een groot succes. Zij stegen van 3% van de stemmen in 2012 naar 12,8% nu. Een ware aardverschuiving trad op voor de PvdA, waar zij in 2012 nog één van de grootste partijen waren met 29,3% van de stemmen, hebben zij nu maar 7,3% weten te bemachtigen. VVD’er Rudmer Heerema uit Alkmaar, 40ste op de lijst, had een spannende nacht. Bij 33 zetels is hij zeker van een plek in de Tweede Kamer.

Op 21 maart zal de officiële uitslag bekend gemaakt worden in een openbare zitting van de Kiesraad, deze vindt plaats in het gebouw van de Tweede Kamer.

Pin It
Bekeken: 4267x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/