Alkmaar, 14 september 2013. Er komt ruim 1,6 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid in de regio Noord-Holland Noord. De jeugdwerkloosheid in Nederland is flink gestegen. In de regio Noord-Holland Noord is de werkloosheid onder jongeren tussen 16 tot 27 jaar in twee jaar tijd gestegen van 1.400 naar 2.300 werkloze jongeren. Wethouder Arbeidsmarktbeleid Elly Konijn (D66): "De doelstelling van het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord is om zoveel mogelijk jongeren zonder startkwalificatie aan een baan, leerwerkbaan of stage te helpen."

In verhouding tot andere regio's is de jeugdwerkloosheid hier nog relatief laag. "Met het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid Noord-Holland Noord werden van 2009 tot en met 2012 al veel jongeren aan werk of een werkervaringplek geholpen. Het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord is een van de actiefste RPA's in Nederland. "Door deze inzet hebben we dit jaar ook veel subsidie binnen gehaald, daarmee kunnen we de succesvolle aanpak voortzetten," aldus wethouder Konijn, in die rol tevens voorzitter van het RPA-NHN.

Het kabinet stelde hiervoor landelijk 25 miljoen beschikbaar om jongeren te helpen met een opleiding, stage of (leerwerk) baan. Hiervan kreeg de regio Noord-Holland Noord op 11 september 702.500 euro. De regio ontvangt daarnaast zo'n 960.000 euro subsidie uit het Europees Sociaal Fonds, ook bestemd voor de aanpak van jeugdwerkloosheid.

Pin It
Bekeken: 1129x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/