Alkmaar, 12 september 2013. Sporthero is een project waarbij kinderen met overgewicht, of die daar naar neigen, werken aan een gezondere leefstijl. Zij doen dit door zeven maanden twee keer in de week te sporten en lessen over voeding en sociaal emotionele onderwerpen te volgen. In oktober start weer een nieuw Sporthero-jaar in Alkmaar. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden bij het Sportbureau Alkmaar. Er is nog ruimte in de twee te vormen groepen. Sporthero biedt aan de kinderen een unieke manier om kennis te maken met veel verschillende sporten en kennis op te doen over een gezonde leefstijl. De sporten die beoefend zullen worden variëren van softbal, squash, volleybal en zwemmen tot dansen en mountainbiken.

Doel van het programma is dat de kinderen aan het eind van het Sporthero programma een sport kunnen kiezen die bij hen past. Er zal ook een avond zijn waarbij de kinderen gaan koken, waarbij de ouders gezellig mee komen eten. Daarnaast krijgen de deelnemers drie keer in het jaar een individueel gesprek met de diëtiste over gezonde voeding. Al deze activiteiten zullen plaatsvinden in Alkmaar. 

Meer informatie is te vinden op de website van Sportloket Alkmaar. Sportbureau Alkmaar verzorgt sport- en beweegactiviteiten voor alle inwoners van Alkmaar, jong en oud, op school en in de wijk.

Pin It
Bekeken: 1206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/