De extra € 1,4 miljoen die nodig is voor een nieuw Huygens College is toch op tafel gekomen. Gemeente Heerhugowaard en Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs leggen het bedrag bij om toch aan de benodigde € 12,6 miljoen te komen, meldt het NHD. Daarnaast past Sovon het ontwerp aan om binnen budget te blijven en koopt het twee panden aan de Umbriëllaan die de stichting nu van de gemeente huurt. Dat scheelt de gemeente op jaarbasis vier ton aan aflossing en rente.

Het huidige pand van het Huygens College voldoet allang niet meer. Zo zit er betonrot in de vloer van de begane grond en de oude ventilatie wordt met 'kunst en vliegwerk' aan de praat gehouden, doordat onderdelen niet meer gemaakt worden. Maar in december liepen onderhandelingen van voormalig wethouder Carolien van Diemen nog stuk op de financiering. Haar aftreden zou hier deels mee te maken hebben gehad.

Vervangend wethouder Leo Dickhoff kwam wel tot een deal. De gemeente legt € 1 miljoen bij en Sovon doet vier ton bovenop de al gereserveerde zes ton. Het grootste deel van de €12,6 miljoen wordt van het Rijk geleend. Door slimme constructies zal de extra investering van de gemeente volgens Dickhoff weer worden terugverdiend.

Het nieuwe gebouw komt op de hoek Zuidtangent - Middenweg te staan en moet na de zomervakantie van 2019 klaar zijn. Zo zijn er ook geen noodlokalen nodig. Tegen die tijd wordt een nieuwe bestemming voor de grond bepaald die vrijkomt na sloop van het oude gebouw. (plattegrond: Huygens.nl)

Pin It
Bekeken: 3509x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/