Meerdere gemeenten in Veiligheidsregio NHN zullen op 5 of 6 april getroffen worden door een grote fictieve ramp. De 'systeemtest Keten' is een jaarlijkse oefening waarbij minimaal één gemeente getroffen wordt. Vorig jaar was Heerhugowaard de klos. De locatie en het tijdstip zijn zoals altijd geheim, maar al wel is beloofd dat de ramp dit jaar meerdere gemeenten treft. Erg spannend, zou je denken, maar dat is het alleen voor ambtenaren in de coördinatie- en communicatieketens (vandaar 'Keten'). Op straat zal niets te zien zijn.

In Heerhugowaard werd een ongeluk met een tankauto met de brandgevaarlijke en giftige stof acrylonitril geënsceneerd. Het effectgebied betrof een deel van Heerhugowaard, inclusief het NS station, scholen en een verzorgingstehuis. Alles startte met een bericht aan de meldkamer.

De systeemtest is voor medewerkers van de gemeenten, de meldkamer en crisisfunctionarissen van onder andere Commando Plaats Incident (CoPi), het Regionaal Operationeel Team (ROT) en het Regionale Beleidsteam (RBT). De buitenwereld wordt gespeeld door 'responscellen', met bijvoorbeeld journalisten. Gebruik wordt gemaakt van een mediasimulator, die fictieve Twitter- en krantenberichten levert.

De test is bedoeld om te kijken wat goed gaat en wat beter kan. De veiligheidsregio maakt een rapport dat gaat naar de Inspectie Veiligheid en Justitie en naar het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio.

Pin It
Bekeken: 3344x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/