Aspirant-Kamerlid Samir Bashara (GroenLinks) heeft maandag de prijs voor de Meest Duidelijke Politicus ontvangen uit handen van rapper en schrijver Massih Hutak. Zes politici van verschillende partijen voerden in het Alkmaarse Dalton College stevig discussie met een aula vol vmbo-scholieren. De jury koos Jeroen Doedems (14) als de beste leerling-debater.

(Aspirant-)Kamerleden Nicole Temmink (SP), Lammert van Raan (PvdD), Rudmer Heerema (VVD), Roelof Heyser (Nieuwe Wegen), Gerben Huisman (CU) en Samir Bashara (GroenLinks) voerden het debat in Lagerhuisstijl samen met de jongeren. “Af en toe hoorde je een woord als ‘solidariteitsbeginsel’, maar over het algemeen waren de politici prima te volgen”, zei jurylid Massih Hutak.

Politiek staat ver weg van jongeren, mede door het moeilijke taalgebruik. Een derde vindt politiek maar ingewikkeld en twee derde denkt dat politici niets geven om hun mening. Maandag merkten de vmbo'ers van het Dalton College dat het ook anders kan. Andersom waren de aspirant-Kamerleden onder de indruk van het enthousiasme en de passie onder de leerlingen.

Winnaar Jeroen: “Ik vond het erg leuk om te doen. Ik wil president van Amerika worden!” Samir Bashara nadat hij zijn debatprijs kreeg: “Ik ben oprecht vreselijk trots op deze prijs. Ik ben wethouder in Hoorn, daar heb ik duurzaamheid en onderwijs in mijn portefeuille. Dat gaat, net als vanavond, om de toekomst. Dat ik de jeugd weet te bereiken, dat raakt me.”

De Verkiezingsdebatten in gewone taal zijn een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met de deelnemende scholen en het Nederlands Debat Instituut. De debatten zijn mogelijk gemaakt met dank aan het Gieskes-Strijbis fonds.

Pin It
Bekeken: 3026x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/