Maandagavond vond een drukbezochte vergadering plaats in het lunchcafé ‘Meneer & Mevrouw Abajo’ van Stichting Abajo aan het Verdronkenoord 1. BAS en CDA hadden belanghebbenden uitgenodigd om te kijken naar hun oplossing voor het dakloze COC Noord-Holland Noord. Naast belangstellenden waren fractieleden van D66, Groenlinks, VVD, PvdA en SPA vertegenwoordigd.

Abajo en COC NHN zijn overeengekomen de ruimte te gaan delen. De ruimte zal in een pilot een aantal dagdelen per week gereserveerd worden voor het COC. De omzet van de consumpties is voor Abajo. Over een aantal maanden wordt geëvalueerd.

De twee partijen vonden elkaar vanwege een raakvlak. Stichting Abajo geeft jongeren met een verstandelijke beperking een nuttige dagbesteding met voldoende persoonlijke aandacht en het COC organiseert maandelijks Café Hoezo Anders, speciaal voor LHBT'ers met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Tijdens de vergadering bleek dat veel Alkmaarse politieke partijen konden instemmen met de voorgestelde samenwerking. De volgende stap is dat het COC NHN met de verantwoordelijke wethouder in overleg gaat over eventuele subsidie voor activiteiten.

COC NHN spreekt de hoop uit dat ook dit gezamenlijke initiatief een positief resultaat zal hebben, zodat het weer volwaardig kan meedraaien in de Alkmaarse maatschappij, met winst voor iedereen.

Pin It
Bekeken: 3733x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/