Het aantal voortijdig schoolverlaters is in het schooljaar 2015-2016 met maar liefst 9,7% gedaald in de regio Noord-Kennemerland. Deze regio scoorde met 1,4% uitval ook beter dan het landelijk gemiddelde van 1,7%. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van het Ministerie van OCW. Vooral het Clusius en het Horizon College vallen in positieve zin op. Reden voor tevredenheid bij de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC), gevestigd in Alkmaar.

Door een daling van voortijdige schoolverlaters van meer dan 5% ten opzichte van 2014/2015, drie jaren afname op rij en een lager percentage dan landelijk gemiddeld, krijgt Noord-Kennemerland een bijzondere benoeming in het rapport van minister Bussemaker. Daarmee ontving deze regio een taart met zijn felicitaties. Ook het Clusius College had die eer. De school is één van de twintig instellingen die extra opvalt vanwege een daling van 7,4% en een uitvalspercentage van slechts 2,7% (landelijk 4,6%). Bij het Horizon is het aantal uitvallers in vijf jaar tijd meer dan gehalveerd (van 942 naar 451). De school komt daarmee procentueel onder het landelijk gemiddelde van ROC’s.

De Alkmaarse wethouder Elly Konijn is trots op dit resultaat en wijt dit aan goede afspraken tussen scholen en gemeenten. "We blijven ons inzetten om potentiële voortijdige schoolverlaters, waarbij verzuim vaak een voorteken is, in een vroeg stadium te signaleren." Op deze leerlingen wordt extra ingezet. "Want thuiszitten is geen optie.”

De regio zette in 2016 actief zet preventief in op voortijdige schooluitval, door afspraken te maken tussen het voortgezet onderwijs, het mbo en het RMC. Ook zijn er afspraken gemaakt zodat alle jongeren zonder startkwalificatie in 2021 een passende baan, stageplaats of een traject richting werk hebben. (foto: Jan Jong Fotografie)

Pin It
Bekeken: 3310x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/