Dankzij het Rijk kan het college van Alkmaar € 479.470 extra toekennen aan kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Dit bedrag komt bovenop het al bestaande ‘kindpakket’ uit het nieuwe minimabeleid. Wethouder Anjo van de Ven is blij met het besluit: "Kinderen moeten kunnen meedoen met hun leeftijdgenootjes en niet aan de zijlijn staan. Bij het opstellen van ons nieuwe minimabeleid hebben we al extra aandacht geschonken aan deze groep kinderen. Met dit extra budget kan daar nu een schepje bovenop." 

Het kabinet heeft extra geld beschikbaar gesteld en gemeenten moet ervoor zorgen dat dit, in natura. bij de juiste kinderen komt. Voor kinderen tussen 4 en 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen, bestaat in Alkmaar het 'kinderen -doen mee- tegoed'. Dit is voor lidmaatschap voor verenigingen, ouderbijdrage voor school, bijdrage voor jeugdsport- en cultuurfonds, deelname stadskids, naschoolse activiteiten en een individueel budget voor kleding of schoenen. Het tegoed wordt automatisch bijgeschreven op de AlkmaarPas. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar ontvangen een eigen AlkmaarPas.

 

Pin It
Bekeken: 3380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/