Alkmaar, 6 augustus 2013. Op woensdagavond 14 augustus neemt stadsorganist Pieter van Dijk het zevende 'Zomeravondconcert' in de Grote Kerk voor zijn rekening. Hij brengt een gevarieerd programma in diverse muziekstijlen. Op het Van Covelensorgel speelt hij muziek van de belangrijkste Italiaanse orgelcomponist uit de renaissance Girolamo Frescobaldi (Messa della Madonna) en van diens landgenoot Michelangelo Rossi. Op het grote Van Hagerbeer/Schnitgerorgel brengt hij daarna een partita van de 20e eeuwse Duitse componist Hugo Distler, een koraalbewerking en de eerste triosonate van de barokcomponist bij uitstek Johann Sebastian Bach. Ook staat de derde sonate van de vroegromantische Felix Mendelssohn-Bartholdy op het programma.

Pieter van Dijk is stadsorganist van Alkmaar en organist van de Grote Kerk. Naast deze werkzaamheden is hij docent aan de conservatoria van Amsterdam en Hamburg, artistiek leider van het Orgelfestival Holland en jurylid bij internationale orgelconcoursen. Als concerterend organist is hij actief in diverse Europese landen, de VS en Japan.

Meer informatie is te vinden op de website van de Grote Kerk en op de website Alkmaar Orgelstad. Het concert begint om 20.15 uur.

Pin It
Bekeken: 1250x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/