Alkmaar, 1 augustus 2013. In navolging op Amsterdam krijgt Alkmaar ook haar eigen zwemtocht 'Alkmaar City Swim'. De beroemde Alkmaarse grachten vormen op 24 augustus het strijdtoneel voor de 1 kilometer lange zwemwedstrijd. Dit nadat het water onverantwoord koud bleek te zijn op de eerste geplande datum. Aan de eerste editie van de Alkmaarse Grachten Zwemtocht zullen honderd wedstrijdzwemmers en honderd amateurs (waaronder vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek en media) meedoen. De opbrengst van het evenement is bestemd voor een goed doel. De organisatie heeft, samen met de gemeente, van de inschrijvingen en de sponsoring al een zwembadlift kunnen aanschaffen voor de Hoornse Vaart.

Maar er zijn zeker meer voorzieningen nodig voordat de mindervaliden goed terecht kunnen in het zwembad. Voorzieningen die er onder meer voor moeten zorgen dat zij zich goed kunnen omkleden en douchen. De opbrengst van de eerste Alkmaarse Grachten Zwemtocht zal hieraan worden besteed, daarna zal er elk jaar een ander doel worden uitgezocht. ,,Wij gaan voor de goede doelen die anders buiten de boot vallen'', aldus voorzitter Ben Bijl.

De Alkmaarse Grachten Zwemtocht start om 12 uur bij Wijk- en Ontmoetingscentrum de Eenhoorn aan het Verdronkenoord op een houten ponton, dat beschikbaar wordt gesteld door botenverhuur De Kraak. De deelnemers zwemmen langs het Verdronkenoord richting de Schelphoek. Daar wordt gekeerd en vervolgens teruggezwommen over het Verdronkenoord, en door naar de finish bij de Voordam. De zwemmers leggen in totaal ongeveer een kilometer af. Na het zwemmen kan er weer ongekleed worden bij de Eenhoorn.

Aan de eerste editie van de Alkmaarse Grachten Zwemtocht doen, omwille van de veiligheid, maximaal honderd wedstrijdzwemmers en maximaal honderd amateurs mee. Snel inschrijven kan -hier-.

Pin It
Bekeken: 1289x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/