Alkmaar, 30 juli 2013. Op woensdagavond 7 augustus bespeelt Margreeth de Jong de orgels in de Grote Kerk. Zij verzorgt het zesde programma in de serie 'Zomeravondconcerten'. De Nederlandse gastorganisten in de Zomeravondserie van dit jaar komen allemaal uit het zuiden van het land, zo ook organiste en kerkmusicus Margreeth de Jong. Zij is verbonden aan de Nieuwe Kerk te Middelburg. Zij geeft vele concerten en heeft twaalf cd's opgenomen. Daarnaast profileert zij zich meer en meer als componiste. Een ruim aantal orgel- en vocale werken is in Nederland uitgegeven, maar ook uitgevers in Zwitserland en Duitsland vonden haar. Verder doceert zij hoofdvak orgel en solfège binnen de universitaire bacheloropleiding aan University College Roosevelt in Middelburg, het internationale 'Honors College' van de Universiteit Utrecht.

Op het Van Covelensorgel speelt De Jong werken van Martin van der Bist en Pieter Bustijn (1649-1729), die ook organist is geweest aan de Nieuwe Kerk in Middelburg. Op het grote Van Hagerbeer / Schnitgerorgel speelt zij composities van Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn-Bartholdy. Na de pauze speelt Margreeth eigen composities, onder ander de grote partita 'Vater unser im Himmelreich'. Het concert begint om 20:15 uur.

Pin It
Bekeken: 1356x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/