Atleet Rick Taam uit De Rijp is bezig aan een sterk indoorseizoen. De Nederlands recordhouder op de indoor zevenkamp voor junioren testte zondag in Amsterdam zijn krachten op de 60m sprint en de 60m horden. Hij bleef maar net boven zijn eigen record op de sprint, en verpulverde zijn record op de horden.

Op de sprint liep Rick Taam 6,98 sec in zowel de series als de finale,. Daarmee bleef hij slechts 0,01s boven zijn eigen record. Bij de horden went de neo-senior al snel aan de mannenhoogte van 1,067m. Liep hij op 27 december nog 8,50s, nu snelde hij naar 8,44 en 8,20 sec. Tijdens die eerdere wedstrijd had Taam zijn record hoogspringen al flink verbeterd, van 1,96 naar 2,01m.

De aanloop naar het NK meerkamp op 4 en 5 februari lijken voor de Rijper atleet dus uitstekend te gaan. Dit NK is meteen de ingang naar het EK indoor, dat van 3 tot en met 5 maart plaatsvindt in Belgrado, Servië.

Foto: Rick Taam tijdens zijn huldiging als Nederlands juniorenkampioen en nieuwe recordhouder op de indoor zevenkamp.

Pin It
Bekeken: 3140x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/