Ook dit seizoen zijn er enkele prachtige Bach cantates in de Grote Kerk van Alkmaar. Op zaterdag 14 januari speelt het Strijkorkest Camerata Amstelveen onder leiding van Wiesje Miedema 'Jong geleerd. Bach, Barber & Grieg', onder andere samen met organist Matthias Havinga.

De leden van Camerata zijn slechts 12 tot 19 jaar oud maar velen hebben al zeer ruime ervaring. In Alkmaar spelen ze met cello-soliste Charlotte Gulikers de Nocturne van Tschaikovski. Daarnaast staan werken van Bach, Helemaal en Nielsen op het programma.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist. Hij won prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde door heel Europa, in Rusland en de VS. Zijn CD's ‘J.S.Bach-Italian Concertos’, ‘Passacaglia’ en ‘Dutch Delight’ werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Het concert begint om 16:30 uur. Gratis entree. Een donatie na afloop is welkom. Houd grotekerkalkmaar.nl in de gaten voor het definitieve programma.

Pin It
Bekeken: 3249x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/