Den Haag, Alkmaar, 5 juli 2013. In het regeerakkoord zijn afspraken gemaakt over het terugbrengen van het aantal meldkamerlocaties in Nederland. De meldkamers van de brandweer, ambulancezorg, de Koninklijke Marechaussee en de politie van de Veiligheidsregio's Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland zullen worden samengevoegd. Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft vandaag de Tweede Kamer en de voorzitters van de veiligheidsregio's laten weten dat de nieuwe meldkamer wordt gevormd in huidige Meld- en Informatie Centrum Kennemerland (MICK) te Haarlem. Deze zal hiervoor verbouwd worden. Voor velen een verrassend besluit, aangezien de keuze leek te gaan om Schiphol en Alkmaar.

Voorzitter Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Piet Bruinooge: "Wij hebben werkelijk alles geprobeerd om de locatie Alkmaar in beeld te krijgen bij de minister en hebben onze zorgen voor de afnemende werkgelegenheid in de regio extra onder de aandacht gebracht. Dat heeft niet mogen baten." Voor zowel Schiphol als Alkmaar was extra onderzoek verricht, zodat de minister een goede afweging kon maken. De locatie Haarlem is daar tussendoor gefietst.

Minister Opstelten heeft tevens een brief gestuurd over de nieuwbouw voor de politie, waar al enige tijd over gesproken wordt. Hij zal de korpschef van de politie opdracht geven om, samen met de GGD en Veiligheidsregio, een vervolgonderzoek uit te voeren naar gezamenlijke huisvesting en snelle tot een besluit te komen.

Pin It
Bekeken: 1391x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/