Alkmaar, 01 juli 2013. Terwijl in het centrum de klok 440 jaar werd teruggedraaid zochten ook de bewoners van De Mare het verleden op. Want hoe leefden buurtbewoners in de wijk eigenlijk 30 jaar geleden? Hoe leven diezelfde bewoners nu, en hoe dromen de jongeren van nu over hun toekomst over dertig jaar? Zaterdag beleefden bewoners deze 'Toen en nu. 30 jaar later!'-verhalen in Alkmaar-Noord. Kinderen en jongeren hebben diverse buurtbewoners geïnterviewd en gefilmd. Onder het genot van een koppie koffie vertelt Jolanda over burenliefde. Meester George Langedijk vertelt over de geschiedenis van de basisschool waar hij al dertig jaar les geeft. Christina woont sinds 1982 in de Schoenmakersstraat. Als bestuurslid van 't Ambacht vergaderden ze destijds bij haar thuis, omdat er toen nog geen gebouw was. Wim verkocht dertig jaar geleden groente en fruit in de buurt. Totdat het winkelcentrum de Mare de klandizie bij hem wegtrok, de recessie zijn tol eiste en hem dwong om te stoppen met zijn groentekar.

Daarnaast hebben bewoners, samen met jongeren van het Artiance Productiehuis en de muziektheaterklas van het Daltoncollege, acts verzorgd tijdens de buurtsafari die plaatsvond in en rond buurthuis 't Ambacht. De buurtsafari werd afgerond met een ritje door de buurt in de Bellotrein. ''Het lijkt wel of ik op vakantie ben in mijn eigen buurt'', aldus een bewoonster die ontdekte dat ze nog nooit eerder in omliggende straten van haar huis was geweest. De organisatie van de buurtsafari was in handen van stichting 't Ambacht, stichting BAM, Tune4u, d'OPK en Cultuuraanjager Artiance. (tekst en foto's: Daniëlle Koelemij).

 

Pin It
Bekeken: 2516x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/