Alkmaar, 21 juni 2013. De Alkmaarse kaasdragers laden vrijdag de lading kazen op nieuwe handkarren met een oude 'look'. Deze zijn volledig volgens de regels van het oude ambacht gebouwd. Voor het verplaatsen van de kaas op de kaasmarkt maken de kaasdragers, behalve van de berries, ook gebruik van ouderwetse houten handkarren. Na bijna een eeuw van intensief gebruik waren ze op. Dergelijke karren zijn echter niet zomaar ergens te kopen. Medewerkers van Museum BroekerVeiling boden uitkomst. Daar werken veel vrijwilligers die de oude ambachten nog machtig zijn. Commercieel directeur van het museum, Ron Karels: "Onze hout- en metaalploeg ging aan de slag. Nieuwe wielen werden gemaakt, nieuw ijzerbeslag erop gezet, wat kon worden gerestaureerd werd gerestaureerd en anders werd het opnieuw gemaakt of nagemaakt. De eerste handkar is nu klaar en de mannen zijn er terecht trots op."

Kaasvader Willem Borst was er uiteraard bij toen de eerste kaaskar met de Damschuit van het Museum naar de Kaasmarkt gebracht werd. Hij bekeek de kaaskar en keurde hem goed: "Een mooi staaltje vakmanschap," volgens hem. "Weer een bewijs dat de samenwerking tussen Alkmaar's kaasmarkt en de Langedijker BroekerVeiling een goede vondst is. We kunnen prima met elkaar overweg. De medewerking over en weer verloopt heel goed. Ik ga er vanuit dat de nog volgende kaaskarren er net zo professioneel uitzien."

Pin It
Bekeken: 1284x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/