Alkmaar, 17 juni 2013. GroenLinks roert zich behoorlijk rond het probleem Provadja. De oplossing voor het Provadja-probleem ligt volgens de fractie voor het grijpen. Het stelt dat het college net doet alsof intrekken bij JT goedkoper is dan in de Harmonie, maar dat als de beschikbare fondsen worden ingezet, de Harmonie goedkoper is. "Het college gebruikt het rapport waar het haar goed uitkomt. Waar dat niet zo is, weet ze het plotseling beter dan LAgroup. Dat is niet netjes. Als de gemeente op een terrein deskundigheid mist, vraag ze, terecht, advies. Maar dan kan je het niet naast je neerleggen als de uitkomst je niet bevalt," aldus Christian Braak van GroenLinks. Het lijkt echter alsof de fractie zelf ook wat gekleurd naar de cijfertjes heeft gekeken.

Voor de Harmonie is 7 miljoen euro nodig. Uit een jaarlijkse huur van € 450.000 kan dit volledig afbetaald worden. Culturele instellingen kunnen echter nooit in staat commerciële huur te betalen. "Provadja laat een gebouw achter dat 1,3 miljoen waard is. De overige 5,7 miljoen was eerder voor Yxie beschikbaar bij het CAI-fonds en sponsoren. Als zij nog steeds bereid zijn dit geld te schenken, heeft Provadja jaarlijks nog maar € 165.000 nodig van de gemeente. Bij JT € 321.975," aldus GroenLinks. Het pand aan het Verdronkenoord is echter van de gemeente en behoeft een nieuwe huurder of koper. Daarnaast is het opmerkelijk dat de fractie de YXIE-gelden achterwege laat bij het scenario JT.

Het college reduceert de subsidie voor Provadja van  € 321.975 tot € 118.572 voor intrekken bij JT. "Hiermee negeert ze berekeningen van LAgroup. Zo kan Provadja volgens het college best met 3,5 in plaats van 6 mensen de programmering doen, omdat ze gebruik kan maken van de diensten van JT. Terwijl Provadja nu twee zalen met totaal 133 stoelen heeft en straks twee zalen voor film en een toneelzaal, totaal 450 stoelen." Dit is volgens GroenLinks in strijd met het Programma van Eisen. Provadja zou ook in JT onafhankelijk moeten zijn.

Christian Braak: "En daarmee gaat dan nu uiteindelijk Provadja, onze plek voor experimentele en vernieuwende cultuur in Alkmaar, ten onder. Wij zijn daar heel boos over. Als de fondsen en sponsoren worden gebruikt kan een onafhankelijk Provadja dus zelfs goedkoper zijn dan onder een dak bij JT-bioscopen. Met gebouwonderhoud erbij hooguit € 200.000. Bij de discussie in de raad over Yxie hebben D66 en GroenLinks hier al zeer nadrukkelijk op gewezen. Het werd ontkend door de coalitiepartijen. Deze keer staat het nog ondubbelzinniger in het rapport. Het is pure politiek onwil van het college om deze uitgestoken hand niet aan te grijpen. Het college noemt deze mogelijkheid zelfs niet eens in haar raadsvoorstel."

Pin It
Bekeken: 2008x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/