Alkmaar, 30 mei 2013. Op zondag 16 juni komt een mysterieuze holbewoner op bezoek bij de ongeveer 150 scouts die bijeenkomen in het park de Oosterhout. Deze holbewoner wil dat de kinderen hem helpen bij het herstellen van de grotschilderingen in de jungle. Dit is het landelijke thema van de Jungledag 2013, het jaarlijkse regiospel van de jeugdvereniging Scouting Nederland. Aan deze middag doen welpen mee. Dit zijn kinderen in de leeftijdsgroep van 7 tot 11 jaar en lid van verschillende scoutinggroepen in de regio. Dit jaar vindt deze dag in Alkmaar plaats, in het park de Oosterhout in wijk Overdie. Op deze spelmiddag gaan de kinderen in kleinere groepjes activiteiten ondernemen, samenwerken en vooral veel plezier maken.

De gezamenlijke start vindt plaats van 13.00 tot 15:45 uur in park de Oosterhout, rondom de avonturenheuvel vlakbij het terrein van scouting St. Laurentius. In totaal nemen 7 scoutinggroepen uit Alkmaar, Bergen, Langedijk, Heiloo en Akersloot deel aan deze door vrijwilligers georganiseerde Jungledag. De welpen doen de hele middag spelletjes, creatieve workshops, prehistorische experimenten en behendigheidsspelen om stukjes schilderingen terug te verdienen. Het thema wordt ingeleid en afgesloten met een themapresentatie. Als herinnering verdienen de welpen een badge (een soort embleem) voor op hun uniform.

Scouting Alkmaar wil met deze speldag meteen samenwerking stimuleren tussen scoutinggroepen en  hen een inspirerende middag laten beleven. Wie een kijkje wil nemen is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de website van Scouting Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1269x
https://ee.itk.ac.id/data/