Alkmaar, 24 mei 2013. ASO, de organisatie van de Spaanse wielerronde Vuelta, heeft de Nederlandse gemeenten die etappes wilden organiseren laten weten dat het gekozen heeft voor een start dichter bij huis. Het initiatief kwam van de provincie Drenthe. Daarna volgden andere provincies, waaronder Noord-Holland. De start zou in Alkmaar plaatsvinden. Friesland boodt een etappe langs de route van de Elfstedentocht aan. Stichting La Vuelta Holanda 2015 vormde een plan om vijf etappes in Nederland te organiseren. Emmen, Dokkum, Alkmaar, Breda en Middelburg waren de steden die inmiddels klaar stonden om als start- of finishplaats te dienen. Drenthe had zich tussentijds overigens teruggetrokken vanwege dopingschandalen in de wielerwereld. 

De motivatie van de Vuelta organisatie was dat economische, tijdgerelateerde en sportieve omstandigheden er niet naar waren. Fred Lubbers, teleurgesteld bestuurslid van de stichting La Vuelta Holanda 2015, denkt dat het besluit het gevolg is van een verandering van management. De afwijzing komt van de nieuwe organisatie ASO (Amaury Sport Organisation), bekend van wielerrondes als de Tour de France. Wethouder van Breda Bob Bergkamp vermoedt dat de organisatie wil voorkomen dat de Tour en de Vuelta elkaar beconcurreren.

Pin It
Bekeken: 1231x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/