Alkmaar, 23 mei 2013. Naar aanleiding van raadsvragen gesteld door Leefbaar Alkmaar heeft het college van burgemeester en wethouders te kennen gegeven dat vervoersbedrijf Connexxion zal inkrimpen op de dienstverlening. Connexxion is bezig met een betere afstemming van aanbod op het aantal reizigers. Hierdoor komen mogelijk ritten te vervallen. De provincie werkt aan de invulling van de nieuwe OV-visie vooruitlopend op de nieuwe concessie in 2016. De nadruk van de visie ligt op het versterken en strekken van de stroomlijnen en de drukste stadslijnen.

Leefbaar Alkmaar had verder gevraagd of het mogelijk was de inzet van kleine bussen tijdens rustige uren te verhogen. Het college heeft te kennen gegeven dat het dit niet zal aankaarten bij de provincie. Connexxion heeft de huidige beschikbaarheid van materieel aangestemd op de aanbesteding. Nieuwe bussen aanschaffen zal duurder zijn dan het grotere materieel te laten rijden.

Het verzoek van LA om een kleine bus door de wijk Bergermeer en over de Hobbemalaan te laten rijden zal meegenomen worden in de bespreking met de provincie voor de nieuwe concessie voor 2016. Uit het verleden en heden blijkt echter dat deze buurten niet zorgen voor extra busgebruikers en hiervoor geen draagvlak is bij de provincie. Inzet van grote bussen op de Hobbemalaan tijdens de schooltijden ziet het college niet zitten. 

Een tweetal kwesties zal het college wel voor pleiten. Het gaat hierbij om behoud van het extra lusje dat lijn 10 in Oudorp maakt, zodat ook de flats aan de Geulstraat een halte in de buurt hebben. Daarnaast wil de gemeente in discussie een stadslijn door Overstad heen, zodat dit gebied beter bereikbaar wordt.

Pin It
Bekeken: 1281x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/