Alkmaar, 20 mei 2013. In de week van maandag 27 mei tot en met 2 juni heeft Theater De Vest weer diverse mooie voorstellingen in de aanbieding. Het begint echter op die maandag met een voorstelling buitenshuis. De Vest houdt een uitje naar het Amsterdamse Concertgebouw voor 'De laatste noten' van het Nederlands Kamerorkest. Op vrijdag 31 mei zijn er twee voorstellingen, ook buitenshuis, maar dichtbij. In de Grote Kerk is er weer een vrij toegankelijk Kaasmarktconcert, deze keer door Maria Simatou. Later treedt er het Alkmaarse koor Toonkunst op. Op zaterdag 1 juni wel een voorstelling in eigen huis van Maria de Fátima, genaamd 'O vento mudou'. Zondag 2 juni treedt BEER op voor kinderen van 8 jaar en ouder, met 'Ik ben niet bang', waarmee ze de Zilveren Krekel wonnen in 2012.

Het Nederlands Kamerorkest is wereldtop van eigen bodem. Theater De Vest biedt gratis busvervoer aan naar een drietal concerten in het Concertgebouw in Amsterdam, waaronder dit concert op 27 mei. Deze avond interpretaties van de onvoltooide stukken 'Requiem' (Mozart) 'Kunst der Fuge' (Bach). Er tussenin wordt 'Les illuminations' gespeeld.

Toonkunst Alkmaar doet een 'Muzikale oproep tot vrede'. Het koor zingt werken van Karl Jenkins en Sir Edward Elgar. Jenkins componeerde 'The Armed Man, A Mass For Peace', een multiculturele mis voor wereldvrede. Daarna volgt 'The Musicmakers' van Sir Edward Elgar. Het koor staat o.l.v. Marcel Joosen en wordt begeleid door Philharmonia Amsterdam.

Maria de Fátima behaalde de eerste prijs bij de Top 2000 coverfinale met haar bewerking 'Zij gelooft in mij'. In haar nieuwe show laat zij meer interpretaties horen van bestande muziek, maar ook eigen nummers. Haar werk varierrt van favoriete popsongs, tot het beroemde 'Concierto de Arranjuez' van Rodrigo.

'Ik ben niet bang' van BEER  is een zinderende thriller. De 9-jarige Michele Amitrano woont met zijn kleine zusje Maria in het piepkleine Zuid-Italiaanse gehucht Acqua Traverse. Op een dag ontdekt bij een ruïne een gat in de grond met daarin een bleek, vies en uitgemergelde jongen van zijn leeftijd. Als Michele ontdekt waarom zijn vriend daar in die kuil zit, moet hij in zijn eentje een reddingsoperatie op touw zetten en overwint daarbij zijn angst, negeert het verbod van zijn ouders, en zet zijn eerste stappen op weg naar volwassenheid.

Pin It
Bekeken: 1709x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/