Alkmaar, 10 mei 2013. Maandagmiddag 3 juni om 15.30 uur opent het Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher de Draag-Weer-Wit-Week. Doel van deze week is voorlichting te geven over hevig menstrueel bloedverlies en de mogelijke medische oplossingen. De week wordt feestelijk geopend met een modeshow van Rianne de Witte en haar collectie duurzame, witte kleding. Dansgroep De Stilte verzorgt de choreografie. Daarna geven gynaecologen van Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher en het Flevoziekenhuis voorlichting over de mogelijke oorzaken en medische oplossingen voor hevig menstrueel bloedverlies. Eveneens zal een patiënte haar verhaal vertellen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft één op de vijf vrouwen last van hevig menstrueel bloedverlies. Naast lichamelijke klachten heeft deze aandoening ook een behoorlijke invloed hebben op het sociale leven en de dagelijkse activiteiten. Meer dan 60% van de vrouwen moet wel eens een sociale gebeurtenis overslaan, ongeveer 80% vermijdt seksuele activiteiten en 33% is wel eens gedwongen thuisgebleven van het werk.

De kick-off vindt op maandag 3 juni van 15.30 tot 18.15 uur plaats in Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher, gelegen aan de Comeniusstraat 3. Vrouwen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website Hevig Bloedverlies. Circa 30 andere ziekenhuizen verspreid over heel Nederland houden ook voorlichtingsbijeenkomsten.

Pin It
Bekeken: 1189x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/