In een enerverende wedstrijd won de Alkmaarse Rugby Club eindelijk eens in Deventer van de sterke Pickwick Players. Alkmaar boog een 12-0 achterstand om in winst met 15-25.

Beide teams begonnen erg rommelig en konden geen doorbraak forceren. Na ongeveer een kwartier braken de Pickwick Players los met een try en een makkelijke conversie (7-0). De wedstrijd bleef rommelig en in balans. Alkmaar verspilde een aantal kansen door fouten en de thuisploeg stuitte op een hechte verdediging. Vlak voor de rust scoorden de Pickwick Players nog een try na een gemiste strafschop (12-0).

In de rust wisselde Alkmaar's coach King Bala een paar spelers en reorganiseerde zijn team. En met effect. Roy van Rijn brak vlak langs de zijlijn door (12-5), al viel de conversie van David Dekker net te kort. Even later stond het alweer 12-8 dankzij een goede strafschop van David Dekker na buitenspel.

Alkmaar was nu op stoom. Edgar George brak door langs de zijlijn en Barney Earl rondde af met een try tussen de palen. De makkelijke conversie ging via de paal binnen en Alkmaar stond nu voor met 12-15. Een paar minuten later plaatste David Dekker de bal met een slim kickje achter de Deventerse verdediging en de snelle Barney Earl ging ermee vandoor (12-20). De gastheren kwamen via een strafschop nog terug tot 15-20, maar het Earl scoorde in de slotfase opnieuw voor 15-25. De vierde try leverde meteen het bonus competitiepunt op.

Alkmaar RUFC 1 staat na vier gespeelde wedstrijden ongeslagen aan kop in de 2e Klasse Noord. RFC Haarlem 1 hijgt echter in de nek. Het verschil qua doelsaldo is nog maar drie puntjes, minder dan één try.

Bekeken: 3586x