Alkmaar, 9 april 2013. Mensen keken vreemd op toen zij op zondag 7 april van het zonnetje zaten te genieten bij het terras in park Oosterhout aan de Vondelstraat. Een kleine Fiat vond zijn weg tussen twee paaltjes door op het nabij gelegen fietspad. Daarbij schampte het autootje een betonnen paaltje. De bestuurder reed vervolgens over het groen om verderop langs het pad te stoppen en haar twee honden uit de auto te halen. Na enige tijd op het gras gezeten te hebben, laadde de parkbezoekster van middelbare leeftijd haar honden weer in en reed terug, deze keer een andere sparing kiezende vanwege een geparkeerd bestelbusje.

Eén van de mensen die het het allemaal zag gebeuren voelde zich geroepen gemeente en politie in te lichten, om de veiligheid in het park te verhogen en ogenschijnlijk asociaal gedrag te bestrijden. De schade aan de zijkant van de auto deed suggereren dat deze vaker voor dergelijke handelingen gebruikt is. Navraag bij de politie brengt aan het licht dat dit inderdaad zo is. Na eerst het belang van betrokkenheid van inwoners benadrukt te hebben, liet wijkagente Linda Vriesman weten dat zij de vrouw wel kent: "Zij heeft dit wel vaker gedaan en is hier ook al meerdere keren op aangesproken". De parkrijdster zal te horen krijgen dat de maat nu toch echt vol is.

Politiewoordvoerder Menno Hartenberg liet eveneens weten dat steun van burgers gewaardeerd wordt. De politie kan niet overal zijn en is dus in belangrijke mate afhankelijk van oplettende en betrokken burgers. Meldingen als deze worden door de betreffende wijkagent(e) in behandeling genomen. Er kan een bekeuring volgen of, zoals in dit geval, een vermanend gesprek. De politie verzoekt mensen om gedetailleerd gegevens vast te leggen. Beeldmateriaal is daarbij erg nuttig. Vooral bij echte misdaden is bewijs erg belangrijk. De aangever zal uiteindelijk terugkoppeling krijgen.

20130409 vondelpark bezoek met auto

 

 

Pin It
Bekeken: 2098x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/