Alkmaar, 5 april 2013. Op donderdag 4 april presenteerde de Enquêtecommissie Yxie haar uitslag over de kwestie YXIE. Het rapport geeft  de gang van zaken weer vanaf 2004 tot en met de uitspraken van het Hof en van de bindend adviseurs. De commissie hoopt dat de gemeenteraad van Alkmaar "de zaak YXIE", na een debat op 27 mei over dit het onderzoek, kan afsluiten. Er komen enkele belangrijke resultaten naar voren, waarbij de partijen van het project YXIE voor het gemak samengevoegd zijn onder één noemer. De gemeenteraad is deels verwijtbaar tekortschoten en voormalig burgemeester Marie van Rossen wordt specifiek benoemd.

In 2005 ontstonden wantrouwen en tweespalt doordat in het toenmalige college niet collegiaal handelde. Een deel werd buiten de YXIE ontwikkelingen gelaten. Met name de toenmalige burgemeester Marie van Rossen is op dit punt verwijtbaar tekortgeschoten. In 2012 en 2013 is in publicaties in de Volkskrant en het Noordhollands Dagblad de aandacht grotendeels uitgegaan naar de situatie in 2005 en dan vooral naar allerlei randzaken. De uitlatingen van Van Rossen worden onprofessioneel geacht. Nagenoeg de gehele besluitvorming heeft plaatsgevonden vanaf 2006.

Bij liquidatie van de stichting CAI Alkmaar gaven de statuten van de stichting aan dat de gemeenteraad zou beslissen over de resterende gelden. De raad legitimeerde een strijdige gang van zaken, die de commissie 'vreemd' vindt, maar door de sanctionering juridisch aanvaardbaar. De gemeenteraad is tekortgeschoten bij de borging van de externe financiering van het YXIE-project, door overmatig optimisme over sponsorgelden. Het overgrote deel zou met gemeenschapsgeld hebben moeten worden betaald.

Bij de val van het college op 10 maart 2011 speelde YXIE geen rol en er was geen sprake van dat onderzoekend bedrijf LAGroup beïnvloed was door de gemeente. De rijksbezuiniging van 20 miljoen euro was de reden tot heroverweging en dit resulteerde in een 22 tegen 15 stemming voor stopzetting. LAgroup is nog steeds van mening dat YXIE een waardevolle aanvulling op het cultuuraanbod van Alkmaar had kunnen worden.

Pin It
Bekeken: 1541x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/