Op dinsdag 4 oktober is het van 08:30 uur feest op de Matthiasschool en op woensdag 5 oktober vanaf 09:00 uur op De Lispeltuut. Dan gaat op deze basisscholen Bibliotheek op School feestelijk van start; de landelijke educatieve aanpak van de bibliotheek, het basisonderwijs en de gemeente om het leesplezier van kinderen te vergroten.

Bij de Matthiasschool tekenen directeur Cathy Post, Erna Winters (directeur Bibliotheek Kennemerwaard) en wethouder Anjo van de Ven na een welkomstwoord het contract. Leerlingen hebben van foto’s waarop zij lezend staan afgebeeld een boekenwurm gemaakt. Er wordt gedanst op een Kinderen voor Kinderen lied. Bij De Lispeltuut is er ook een welkomstwoord, waarna directeur Rob Boekelaar, Lia Eekhout (Bibliotheek Kennemerwaard) en Elly Konijn samen tekenen. Ook hier wordt een boekenwurm gemaakt van foto's, leerlingen dragen een zelfgeschreven gedicht voor, er wordt gedanst en gezongen.

Met de bundeling van de dachten van de bibliotheek en de scholen worden kinderen beter gestimuleerd om te lezen en zo gaan de lees- en taalvaardigheid en ook informatie- en mediavaardigheden omhoog. De gemeente Alkmaar ondersteunt het initiatief van harte.

De Matthiasschool wordt de 25e school in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard die gaat werken met de aanpak van de Bibliotheek op School, De Lispeltuut de 26e. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde scholen contact opnemen met Jeanet Doodeman, accountmanager jeugd en jongeren, via 06-102 755 62 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 3513x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/