Alkmaar, 27 maart 2013. Volgende week begint een nieuwe theatermaand bij Theater De Vest. In de eerste week, op maandag 1 april is het meteen raak met een de grote productie Annie. Hiervoor zijn overigens alleen bij afmelding nog kaarten vrijgekomen, alsmede voor een tweetal andere voorstellingen komende week. Woensdag is 3 april presenteert Daniël Lohues zijn Ericana en op 4 april treedt het Scapino Ballet Rotterdam op met Le Chat Noir. Vanaf vrijdag zijn er de Alkmaar Fashion Days, waarbij De Vest betrokken is en waarvan het kaartverkoop beheert voor het grote Gala-diner in de Grote Kerk. Het gala staat in het teken van War Child.

Tijdens de Gala-avond voor War Child is er modeshow onder leiding van Diana Satour van dansschool Grapelli. Optredens zijn er van Claudia de Graaf en Nobody's Home. Op de avond worden Alkmaars mooiste model en de publiekslieveling bekendgemaakt. Tot slot wordt bekendgemaakt wat de opbrengst is van de inzameling van alle winkeliers in Alkmaar. Ook een deel van de toegangsprijs (€ 25,-) zal naar War Child gaan.

Het Scapino Ballet Rotterdam brengt op 4 april het theatercafé Le Chat Noir weer tot leven, met karakteristieke dans en muziek van de Franse jazzcomponist Pierre Louis Garcia-Leccia. Het is een van de beste stukken die huischoreograaf Marco Goecke in 2009. Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper spelen op hun toneelstuk 'Mijn slappe komedie voor vier mensen' op dezelfde avond. De Vest belooft dat de kijker komedie nog nooit zo slap en droog heeft gegeten.

Naast de Alkmaar Fashion Days is er in De Vest genoeg te beleven. Op 5 april treedt het Russian National Dance Theatre met Spirit of Russia. De naam geeft al een hint over wat de kijker te wachten staat. Op dezelfde avond is er cabaret van Van der Laan & Woe met de naam Buutvrij, maar wie nog kaarten wil, moet mazzel hebben. Op 6 april presenteert Tim Akkerman, de voormalige zanger van Di-Rect, zijn theatershow The Buddy Holly Story zoals Buddy Holly het zelf gedaan zou hebben. Ook op zaterdag is er de permière van Words and Music, Theo Nijland & Lavina Meijer, die harp, piano en stem verweven tot een intrigerende kijk- en luisterervaring.

Het weekend wordt zondag 7 april afgesloten door Frank Groothof met de familievoorstelling Idomeneo. Met een orkaan aan verbeeldingskracht speelt, zingt en vertelt Frank het smeuïge verhaal van 'Idomeneo', Koning van Kreta die na 10 jaar oorlog voeren terugkeert naar huis en in een zware storm beland. In 1780 schreef Mozart de muziek voor deze opera, aangevuld met verkleedpartijen, een gigantische windmachine, geknutsel van fietswielen, centrifuges, trappers en katrollen.

 

Pin It
Bekeken: 1621x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/